• 6 adet kuzu pirzola
  • 4 orta boy domates
  • 4-5 adet yeşilbiber
  • 4-5 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

 


HAZIRLANIŞI


Varsa döküm, yoksa teflon, çelik veya bakır herhangi bir tavayı bu yemek için kullanabilirsiniz. Tavayı kızdırın 1-2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Yağ ısınır ısınmaz  oda sıcaklığındaki etleri tavaya yerleştirin, ateşi hiç bir şekilde azaltmadan ve etleri çevirmeden bekleyin. Etlerin bir yüzü kızarınca diğer yüzlerini çevirin ve aynı şekilde kızartın. Bu işleme mühürleme deniyor. Etin suyunu içine hapsederek mühürlemiş oluyoruz. Böylece etlerin içi kurumuyor ve yumuşacık oluyor. Her iki yüzünü mühürlediğiniz etleri tencerenize veya fırın kabına alın.