SOĞUK ZİNCİR

Tüm et ürünleri, uygun koşullar altında korunmadığı zaman, çok çabuk bozulabilir. O nedenle, ürünlerin satıldığı yerdekisaklama koşulları ve satış noktalarına hangi koşullarda ulaştırıldığı son derece önemlidir.
Kırmızı et ve kümes hayvanları etlerinin sağlıklı ve hijyenik koşullarda korunmasını sağlayan uygun ısı ve ortamlarda tutulması “soğuk zincir” olarak adlandırılıyor.
Soğuk zincirin herhangi bir halkasındaki kırılma; ette istenmeyen organizmaların üremesine, dolayısıyla etin içindeki yararlı maddelerin etkisini yitirmesine ve hatta sağlığa zararlı hale dönüşmesine neden olabiliyor.
Bu yüzden tüketicilerin de özenli olması, bir temel anahtar noktayı oluşturuyor: Etleri satın alırken... Buzdolabında saklarken... Çözdürürken… Ve pişirirken özen göstermek gerekiyor.